31 ok az ünneplésre Márciusban

A márciusi szelek és az áprilisi zuhanyok májusban virágot hoznak! Mindegy, hogy mit tanultál meg kedvenc bölcsödei mondókádból, megmutatjuk, hogy nem csak a szélnek örülünk, március annál sokkal több okot ad az ünneplésre. A legviccesebb gasztronómiai ünnepektől kezdve, a nagy népszerűségnek örvend St. Patrik napjáig, hiszen hétfőn 10-kor már legálisan sörözhetünk, itt van további 31 ok mosolyogni és ünnepelni márciusban (is) minden nap.

Március 1. Nemzetközi Mogyoróvaj Imádók napja
Az amerikai gyerekek sajtos-párizsis zsömléje a mogyoróvajas-lekváros kenyér, ezen nőnek fel, ezt eszik reggelire, viszik az iskolatáskában a suliba, nemzeti eledelük, alapízük. Van akinek sikerült megbarátkozni vele? Az örök vita-alap: krémesen, vagy ropogósan finomabb?

Amerikaiak kedvence a mogyoróvaj

Március 2. Nemzetközi irka-firka nap
Mennyi örömet okoztak a színezőfüzetek a gyerekkorodban! Itt az ideje, hogy felelevenítsd az élményt, hiszen a színezés rengeteg módon javíthatja a közérzeted, stresszcsökkentő és nyugtatja az agyat, akár egy meditáció. Még ha nem is vagyunk nagy Picasso-k, ennél jobb indok nem kell, hogy ceruzát ragadjunk!

Szinező felnőtteknek és gyerekeknek

Március 3. Vadvilág világnapja
Amely arra emlékeztet bennünket, hogy mára az élővilág fennmaradása súlyos veszélybe került, többek között a határokon is átnyúló illegális kereskedelem miatt.

Vadvilág világnapja

Március 4.
Nemzetközi Bögrés sütemények napja
Gyors és elronthatatlan sütemény! Négy fő összetevője: liszt, vaj, tojás és cukor. Öt perc alatt bekeverhető, nem okoz gyomorsokkot, tökéletes reggeli egy finom kávé mellé.

Bögrés sütemény világnapja

Március 5. DJ-k Világnapja
Nem hivatalos világnap, mégis garantáltan jól fogtok szórakozni, ha utánanéztek, ki játszik a kedvenc szórakozóhelyeteken március 5.-én, vagy hol lép fel az a DJ, akinek a bulijain a legnagyobbat tomboltatok annó.

Dj-k világnapja márciusban

Március 6. Nemzetközi Oreo nap
Mi a közös a baseball-ban, Frank Sinatra-ban és az Oreo-ban? Mindannyian New Jersey-ből származnak! Az első Oreo-t 1912. március 6.-án adták el, azóta amerika kedvenc édessége és szinte bármilyen édesség elkészítésénél felbukkan: fagyiban, süteményekben, tortákon.

Oreo keksz világnapja

Március 7. Nemzetközi Gabona nap
"Mag, mag, búzamag, benne aluszik a Nap!" A gabona az emberiség egyik legősibb és legalapvetőbb tápláléka, mely ma szinte csak a kenyerek, pék- és egyéb sütemények alapanyagát jelenti számunkra. Akár egy jó cukros műzli elmajszolása is belefér ma kedvenc rajzfilmünk nézése közben.

Gabona világnapja

Március 8. Nemzetközi Nőnap
Semmi kétség: az üzletasszonyoktól kezdve, a háziasszonyokon keresztül, a nagy aktivistákig, a nők elképesztőek! Ekkor ünneplik a nők az élet minden területén való helytállását. Ezen a napon (és minden nap) tiszteljük az összes okos, szorgalmas, kedves, vidám, könyörületes nőt az életünkben.

Nemzetközi Nőnap

Március 9. Nemzetközi Húsgombóc nap
Erről két dolog ugrik be azonnal: a fasírt és az IKEA-s svéd húsgolyó. A vegánokon és a vegetáriánusokon kívül ki ne szeretné a húsgolyókat? Darált hús, golyó formába gyúrva megtalálható majdnem minden pontján a világnak. Egy kis szerencsével élünk olyan sokáig, hogy végigkóstoljuk mindet.

Húsgombóc világnapja

Március 10. Csomagolj magadnak ebédet világnap
Tudtad, hogy egy átlagos amerikai évente több mint 3000 dollárt költ ebédre? Ez egy új autó előlege! De a hazai munkavállalók közel fele az íróasztal előtt ülve eszi meg a rendelt ebédet és rengeteg kávét iszik napközben. Spórolj és élj egészségesebben, vigyél, egyél házi kosztot - legalább ezen a napon!

Csomagolj magadnak ebédet világnap

Március 11. A vese világnapja
Célja, hogy felhívja a figyelmet vesénk központi szerepére általános egészségünk szempontjából, és hogy világszerte csökkenjen a vesebetegségek és a hozzá társuló szövődmények gyakorisága, súlyossága.

Vese világnapja

Március 12. Nemzetközi Ültess egy virágot ma világnap
Ültessünk ma legalább egy virágot kertbe, virágtartóba, balkonládába, csészékbe, bögrékbe, cserépbe! Virágot bárhova ültethetsz, minél merészebb vagy, annál meghökkentőbb, de mindenképp szép és egyedi lesz a látvány!

Ültess ma egy virágot világnap

Március 13. Rendezd át az otthoni irodádat nap
Amennyiben otthonról dolgozol, nyilván hegyekben állnak a jegyzetek, félig elkészült tervek és projectek, papírgalacsinok, üres kávésbögrék. Ma itt az ideje a rendszerezésnek! Egy rendes, tiszta otthoni irodai környezet segíteni fokozza a munka hetékonyságát.

Otthoni iroda

Március 14. π-nap - (merthogy 3,14, de elmés)
Az Albert Einstein születésének évfordulóján megtartott pi napon számos országban rendezvényekkel, vetélkedőkkel, konferenciákkal ünnepelnek. Amúgy nem véletlen, hogy 3. hó 14-én tartják.

Nemzetközi pí nap

Március 15. Magyar Sajtó napja
1990 óta ünnepeljük, mert 1848-ban ezen a napon nyomtatták az elsõ szabad magyar sajtó termékeit: a 12 pontot és a Nemzeti dalt. Nemzetközi fókavadászat-ellenes nap, sőt ezen napon van a narancsok és citromok világnapja is!

Magyar sajtó napja

Március 16. Napéjegyenlőséget megelőző péntek és az Articsóka világnapja
Az articsókát ajánlják a vérnyomás és az érelmeszesedés csökkentésére, továbbá cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak ellen is.

Az articsóka világnapja

Március 17. St. Patrick napja
Szent Patrick napja eredetileg katolikus ünnep volt, aztán a világban szétszórt írek összetartozásának, és a nemzeti büszkeségük megélésének napja, végül egy remek alkalom lett arra, hogy mindenki bulizzon, felfedezze magában az ír lelket, és ennek örömére zöldbe öltözzön és komolyabb mennyiségű sört töltsön magába.

St. Patrick napja

Március 18. Sándor - József - Benedek
A néphit úgy tartja, hogy a következő 3 nap vet véget a hosszú hideg télnek és ekkor veszi kezdetét a termékeny tavasz: „Sándor, József, Benedek zsákban hozza a meleget.” „Ám ha üres ez a zsák, nem kapod csak a harmadát”. Ha Sándor, József és Benedek napokon süt a nap, akkor hosszú meleg nyár várható, ha nem süt, akkor hosszú lucskos ősz lesz.

Sándor József és Benedek zsákban hozza a meleget

Március 19. Az alvás világnapja
Piros betűs napként jelölném meg. Ha stílusosak akarunk lenni, ezen a napon ki sem kelünk az ágyból. Az alvás világnapja az Egyesült Államokból indult és célja felhívni a figyelmet az egészség, az alvás, az életmód és a közlekedés összefüggéseire. Az alvás kiemelkedően fontos része a mindennapoknak, mégis egyre rosszabbul alszanak az emberek.

Az alvás világnapja

Március 20. A boldogság világnapja
A boldogság érzése az egyetlen olyan narkotikum, ami egészséges. A boldogság keresése a legfontosabb motiváció az ember életében. Úgy látszik a világméreteket öltő boldogtalanság annyira szembetűnő lett az ENSZ-nek, hogy szükségét érezte, legyen egy a 365 napból, amikor boldognak illik lenni. Lett hát egy olyan napunk, amikor biztosan meglátjuk életünkben a boldogságot.

A boldogság világnapja

Március 21. A Költészet világnapja
Azért éppen március 21-ét nyilvánította az UNESCO a Költészet Világnapjává 1999-ben, mert az északi féltekén ekkor van (általában) a csillagászati tavasz első napja. A világ számos országában ünneplik a verset, a verselőket ezen a napon.

A költészet világnapja

Március 22. A víz világnapja és Nemzetközi párnacsata nap
Párnacsata szabályai (a graffiti szerint)
1. puha párnát hozzál,
2. csak párnás embert üss[2],
3. a szemüveged vedd le,
4. a párnacsata addig tart, ameddig tart.

Párnacsata világnapja

Március 23. A magyar - lengyel barátság napja, a tortilla chips és mártás világnapja
Mi tehetünk? Betolunk egy doboz chipset, és nem mondjuk el kezelőorvosunknak, gyógyszerészünknek.

Tortilla chips és mártogatós

Március 24. Nemzetközi Koktél nap
Vannak olyan ünnepek, amelyek nem igényelnek jó koktélt, de a Nemzeti Koktélnap biztosan nem tartozik közéjük!

Koktél világnap

Március 25. A waffle - gofri világnapja
A tengerentúlon a gofrit waffle-nek nevezik, az amerikaiak egyik kedvenc reggelije! A waffle ropogósra sütött tészta, az amerikaiak szalonnával és juharsziruppal eszik. A tengerentúlon juharsziruppal fogyasztják. A gofri a pralinén kívül ma is az egyik legjellegzetesebb belga édesség.

Waffle, amerikai palacsinta és gofri világnap

Március 26. Lila Nap - Purple day
Ez az epilepsziások melletti kiállás, szolidaritás napja. Ha lilában vagy ma, üzenhetsz az érintetteknek, hogy nincsenek egyedül!

Nemzetközi lila nap az epilepsziásokért

Március 27. Színházi világnap
A Nemzetközi Színházi Intézet bécsi közgyűlése 1962-ben elhatározta, hogy megemlékeznek a Párizsban működő Nemzetek Színházának 1957-es évadnyitójáról. A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet és a kultúra fontosságára. Foglaljatok jóelőre jegyet, a sikerdarabok ezen a napon mindig teltházasak!

Nemzetközi színház nap

Március 28. az év 87. (szökőévben 88.) napja a Gergely-naptár szerint.
Az évből még 278 nap van hátra. Ünnepeljük ma ezt!

Március világnapok

Március 29. A citromos sütik napja
Ha egy könnyed, frissítő finomságra vágysz, ma próbáld ki az egyik citromos süteményt! Számtalan desszert készül ebből a C-vitaminban gazdag gyümölcsből: citromtorta, citromos túrótorta, pite, muffin, fagylalt, citromhabos kocka, piskóta vagy akár citromkrémes répatorta is.

Citromos süti világnap

Március 30. A Föld órája (20.30-21.30) és a Sétálj egyet egy parkban világnapja
A testmozgás (a gyaloglás is) az alacsonyabb testsúlyhoz, a stressz csökkenéséhez és az agyi működés javulásához vezet. Egyes tanulmányok szerint a szabadidő sétával való eltöltése csökkentheti a stresszt, javítja a hangulatot és növeli a termelékenységet. Mire vársz még? Menj a kedvenc parkodba és sétálj egyet!

Sétálj egyet a parkban világnap

Március 31. Nemzetközi krumpli nap
Bár a piszkos földből kerül a konyhába, a krumplinak millió felhasználási módját ismerjük és szeretjük! Eheted sütve, pürésítve, megfőzve, petrezselyemmel, hagymával, vagy ahogy szeretnéd!

A krumpli világnapja

Ha tetszett az alábbi post, csatlakozz Te is a Boxesfordreams Instagram közösségéhez vagy Facebook oldalához ahol folyamatosan megújult tartalmakkal, naprakész információkkal várunk Benneteket.  Amennyiben inspirációt szeretnél meríteni, képekért a Boxesfordreams Pinterest oldalát érdemes meglátogatnod.


Szólj hozzá!

A blogban moderációt alkalmazunk, hozzászólásod csak engedélyezés után lesz látható.

Kulcsszavak


Büszkék vagyunk arra, hogy Boxainkkal támogatjuk a magyar kézművesek, designerek és kisvállalkozók termékeit és rajtunk keresztül mások is megismerhetik őket.