A moszkvai öszvér és a rézbögre legendája

Minden termék eladásához egy jó ötlet kell. Nem volt ez másképpen egy rézbögrével sem. A Moscow Mule egy koktél, amit rézbögrében szokás felszolgálni. Az eredeti ötlet alapján 3 barát a felhalmozódott Smirnoff és gyömbér sör készletüktől akartak megszabadulni, amely a Moscow Mule koktél összetevői. De hogyan jön ehhez egy rézbögre? Ehhez is csak egy jó story kellett és a moszkvai öszvér története. Egyikőjük - aki a vodka business-ben utazott - miközben a koktélt népszerűsítette a bártulajdonosok körében, megkérte őket, hogy pózoljanak egy üveg Smirnoff-al és egy rézbögrével a kezükben. Készített két polaroid képet, az egyiket nekik adta, a másikat magával vitte a további bárosoknak referenciának. És láss csodát, ez divatba hozta az italt!

Egy 1942-es Insider Hollywood újságcikk szerint a Moscow Mule népszerűsége Los Angelesben messze felülmúlta a többi koktél népszerűségét és napjainkig fennmaradt a hagyományos rézbögrés felszolgálás részben esztétikai okból, részben hagyománytiszteletből.

A Moscow Mule (Moszkvai Öszvér) koktél volt az, amely elindította a vodka koktél őrületet az Egyesült Államokban, kezdve az 1940-es évektől, amit ilyen rézbögrében szokás felszolgálni. A kalapált rézbevonatú rozsdamentes acél 530ml moszkvai Mule koktél bögre csillogó felülete vonzza a tekintetet. Szuperelegáns ajándék a három darabból álló koktélkészlet. 

A Moscow Mule készítéséhez a shakert és a bögréket itt tudod megvenni ›››

Moscow Mule koktél eredeti receptje:

Hozzávalók:
4 cl Smirnoff Vodka
6-8 cl Ginger Beer (gyömbérsör) ízlés szerint
1/2 lime leve
sok jég

Első lépés:
A fél lime-ot facsarjuk a réz bögrébe vagy a collins pohárba, majd a jégre töltsük rá a vodkát, és ízlés szerint adjuk hozzá a gyömbérsört.

Második lépés:
Lime szelettel és mentaszállal díszítsük, collins pohárba történő szervírozás esetén, tegyünk lime karikát a pohár szélére, és adjunk hozzá szívószálat.

Díszítés: lime szelet és mentaszál (réz bögre esetében), citromkarika (collins pohár esetében)


Szólj hozzá!

A blogban moderációt alkalmazunk, hozzászólásod csak engedélyezés után lesz látható.

Kulcsszavak


Büszkék vagyunk arra, hogy Boxainkkal támogatjuk a magyar kézművesek, designerek és kisvállalkozók termékeit és rajtunk keresztül mások is megismerhetik őket.