Air Plant terrárium DIY

Egyszerű, mégis rendkívűl mutatós az air planttel kialakított mini növényterrárium, florárium. Az air planteknek nem kell föld, mégis élnek - méghozzá zseniálisan érzik magukat ezek a különc kis szobanövények abban az esetben, amennyiben kapnak elegendő fényt, vízpermetet és friss levegőt. 

Air plant florárium

Föld és piszok helyett kagylókat, mohát, kókuszrostot, köveket használj fel a mini air plant florárium berendezéséhez. Különböző formájú üvegek, dekorációs kellékek és air plantek közül válogathatunk. 

Amire szükséged lesz a mini air plant terrárium elkészítéséhez:

- nyitott növény terrárium, vagy bármilyen nyitott üvegedény
- air plant, vagy air plantek (tillandsiák)
- kövek, moha, kagyló, csigaház, uszadékfa, kókuszrost

Mini air plant terrárium készítése házilag DIY

A mini kerted elkészítését egy alapos tervezéssel kezd, mert ha gondosan összeállítod, akkor akár évekig is az otthonod dísze lehet. A tillandsiáknak földre nincs, párás környezetre viszont annál nagyobb szükségük van! Ezek a növények csak nyitott terráriumban élnek meg, levegőtlen, zárt környezetben megfulladnak.

Az edény alját megtöltheted kaviccsal, homokkal, vagy kagylókkal. Ezeket beszerezheted a tengerparton, a Duna-parton, a természetben, de hobby boltokban, kertészetekben is hozzájuthatsz. Az air plant terrrárium berendezése teljesen a Te ízlésvilágodra, stílusodra és kreativitásodra van bízva.

Tillandsia terrárium készítése házilag

A dzsungelhangulatú növényházba jól illenek a faágak, uszadékfák, nagyobb kövek, kavicsok, vagy homok. Gyerekeknek elkészített üvegházba pedig bátran berendezhetünk egy egész kis mesevilágot apró játékokkal, babaház bútorokkal, dínókkal.

Mini kert gyerekeknek

Az air plant terrárium tisztán tartása

Nagyon bonyolult koncepciót azért nem érdemes elkészíteni, mert az üveg porosodik, mindegy, hogy felfüggesztve tartod, egy polcon, vagy asztalon. Ezért időnként ki kell mosni, csak úgy marad dekoratív a mini kertünk. A vegyszert alaposan mosd le az üveg faláról, majd törölgesd át, hogy ne maradjon újjlenyomatos.

Tillandsia terrárium készítése házilag DIY
Kép: DMA Homes

Az air plantek (tillandsiák) gondozása, öntözése

Az air plantek szárazségtűrő növények. Sokkal jobban tűrik a szárazságot, mint a bőséges vizet, akár hetekig elvannak nedvesség nélkül. A terráriumok megtartják a párát, így elegendő, ha hetente egyszer vízpermetet fújsz rájuk, majd visszateszed az air plantet a helyére. Használhatsz szobahőmérsékletű csapvizet, esővizet, vagy kifejezetten air planteknek való tápoldatot. Amennyiben valamelyik levelének a vége elszárad, az elhalt részt óvatosan távolítsd el egy olló segítségével.

Mini terrárium készítése otthon

Fényigény

Az air plantek szeretik a fényt, de nem tűrik a közvetlen napsütést, attól megéghetnek. Fontos, hogy igényeiknek megfelelő fényhez jussanak, ezért sötét helyre ne tedd!

air plant felfüggesztett terráriumban csomag
Kép: visioninteriorista.com

Szeretnél meglepni valakit, ajándékba adni egy mini air plant terráriumot? Webáruházunkban minden hozzávalót megkapsz egyetlen csomagban: üveg gömböt, tillandsiát, mohát, kagylót, kötelet a felfüggesztéshez. Az alábbi linken megvásárolhatod az air plant mini terrárium csomagunkat.

Nézd meg a többi Air Plantet és otthon összeállítható terráriumot!

Air plant design terrárium csomag
Kép: kinggerorgehomes.com

Ha tetszett az alábbi post, csatlakozz Te is a Boxesfordreams Instagram közösségéhez vagy Facebook oldalához ahol folyamatosan megújult tartalmakkal, naprakész információkkal várunk Benneteket.  Amennyiben inspirációt szeretnél meríteni, képekért a Boxesfordreams Pinterest oldalát érdemes meglátogatnod.


Szólj hozzá!

A blogban moderációt alkalmazunk, hozzászólásod csak engedélyezés után lesz látható.

Kulcsszavak


Büszkék vagyunk arra, hogy Boxainkkal támogatjuk a magyar kézművesek, designerek és kisvállalkozók termékeit és rajtunk keresztül mások is megismerhetik őket.