Betonból kőkaspó és húsvéti tojás!

Betonoztál már? Még nem? Itt az ideje elkezdened! Kőműves dekoltázs, egekbe szökkenő tesztoszteronszint és nagy muszkli? Nem kell hozzá! Legalábbis nem feltétel. Utolért a betonláz? Próbáld ki otthon, hogy mit lehet kihozni egy kis cementből.

Kőkaspó készítése betonból házilag

A betonozáshoz elengedhetetlen egy zsák cement, szálas tőzeg, egy alumíniumvödör, néhány kidobott műanyag edény és papír karton a szelektívből, gumikesztyű és arcmaszk. Eddig minden könnyen ment, ugye? A következő lépés némi kihívást rejteget, hiszen megfelelő arányban kell kikeverni a cementet vízzel. Számos anyagot alkalmazhatunk még a keverékhez, úgy mint homok, folyami kavics, permint, ésatöbbi, de ezekkel inkább kisérletezzünk később.

Gyertyatartót és kőkaspót akartam készíteni, ehhez kiválasztottam a megfelelő méretű műanyag poharakat, elsőre még egy Tupperware edényt is bevetettem a tökéletes eredmény kedvéért (ezt másoknak nem javaslom :-) ).

A poharak és edények falát érdemes olajjal bekenni, mint sütés előtt a tepsi falát. A cementet összekevertem szálas tőzeggel és annyi vízzel, hogy formázható legyen és könnyen lehessen vele dolgozni, de még ne "tocsogjon" a víztől és ne legyen folyékony. Ez a fázis leginkább az eső utáni sarazásra emlékeztet, a gumikesztyű használata mindenképpen indokolt még a játékosabb felnőttek számára is. Mikor már könnyedén tudtam vele "gyurmázni", akkor nekiláttam kibélelni az anyaggal a poharakat és az edényeket. Elég masszív vastagságúra hagytam az edények alján és oldalán is a cementet, hogy ne törjön akkor sem, mikor megszárad és megpróbálom a formából kivarázsolni.

DIY beton dekorációs ötletek házilag

Mikor elértem a kívánt formát és vastagságot, egyeséve becsomagoltam az edényeket, egy-egy vékony nylonba tettem mind és két napig hagytam a garázsban száradni. Két nap után óvatosan kivettem a műanyagokból a beton formákat és hagytam még további egy napot száradni. Már elsőre "remekművek" születtek és rögtön láttam a betonban rejlő további dekorációs lehetőségeket.

Beton edény készítése házilag kőkaspó

Mikor a beton már megszáradt, egy smirglipapírral kicsit megcsiszoltam, így az apróbb vizuális hibákat könnyedén korrigáltam. Az egyik kőkaspó eltört ugyan, de még így is maradt épen elég ahhoz, hogy az egyikbe kövirózsát ültessek, a másikba gyertyát öntsek, így már elsőre minden a terv szerint alakult.

Gyertyatartó készítése házilag betonból

Forrás: urbagardensweb.com

Mivel közeleg a Húsvét, rákerestem mi mindent lehet betonból készíteni és az alábbi szenzációs ötleteket még biztosan ki fogom próbálni!

1. Dekoratív Húsvéti tojások készítése cementből

Dekoratív Húsvéti tojások készítése cementből

Sokkal tartósabb (és kevésbé romlandó), mint egy tipikus húsvéti tojás. A valódi tojásokat formákként használva beton tojásokat hozhatunk létre, amelyeket fémes, vagy pasztell festékekkel tovább díszíthetünk, mint ahogyan ez a blogger.

Beton hűtőmágnes készítése cementből

Ezekre lesz szükséged: szilikon jégkockatálca, mágnesek, beton keverék, vödör vagy műanyag edény a beton kikeveréséhez, egy keverőpálca, arcmaszk és gumikesztyű.

1. Keverd össze a betont a csomagolás utasításainak megfelelően. Kezd úgy, hogy egy kevés vizet tegyél a vödör aljára, majd öntsd rá a betonkeveréket és keverd addíg, amíg el nem éri a palacsinta tészta (vagy valamivel sűrűbb) állagát.

2. Töltd fel a szilikon jégkockatartó minden rekeszét kb. félig a betonnal (vagy amilyen vastag hűtőmágnest szeretnél). Ha mégsem egyenletes, akkor egy kanál segítségével simítgasd el.

3. Vedd fel a formát és a kezedben óvatosan rázd össze, hogy a beton szépen elterüljön minden sarokban.

4. Amikor a beton éppen elkezdett megkeményedni, de még rugalmas, told be a mágneseket addig, hogy csak a mágnesek teteje látszódjon.

5. Várd meg, hogy a beton teljesen megszilárduljon, de még ha türelmetlen is vagy, száradjon legalább 8 órán keresztül.

6. Vedd ki a keményedett beton hűtőmágneseket a szilikon formából. Elvileg könnyen ki kell jönniük.

7. Az alsó széleket kicsit megcsiszolhatod ha szeretnéd.

És ez az! Máris teheted fel a hűtőre és megcsodálhatod a munkád eredményét!

Forrás: athomeinlove.com

Beton váza készítése házilag

Hangulatos és egyedi vázákat készíthetsz házilag betonból egyszerű műanyag üvegek felhasználásával. Ez a bejegyzés tartalmazza az összes részletet, hogyan készíts vázákat egyszerűen házilag betonból.

Ha tetszett az alábbi post, csatlakozz Te is a Boxesfordreams Instagram közösségéhez vagy Facebook oldalához ahol folyamatosan megújult tartalmakkal, naprakész információkkal várunk Benneteket.  Amennyiben inspirációt szeretnél meríteni, képekért a Boxesfordreams Pinterest oldalát érdemes meglátogatnod. 


Szólj hozzá!

A blogban moderációt alkalmazunk, hozzászólásod csak engedélyezés után lesz látható.

Kulcsszavak


Büszkék vagyunk arra, hogy Boxainkkal támogatjuk a magyar kézművesek, designerek és kisvállalkozók termékeit és rajtunk keresztül mások is megismerhetik őket.