Hogy készíts Air Plant terráriumot?

Őszinte leszek. Ez a DIY Air Plant terrrárium nem egy nagy kihívás. Nem kíván komolyabb előkészületeket és a megvalósítás is mindössze néhány perc. Az alábbi ötletet lehetne még tovább bonyolítani, de az egyszerűbb mindig szebb híve vagyok. Nemcsak elkészíteni könnyű, de a növény számára is megfelelő körülményeket teremtünk.

Egy barátnőm adta a kezembe ezt az üveget elszáradt növényekkel, hogy készítsek neki valami igazán tartós és mutatós dekorációt.

Mire lesz szükséged ha Te is szeretnéd elkészíteni?

Air Plant terrárium készítése hogyan

ALAPANYAGOK ÉS ESZKÖZÖK:
- egy üveg
- apró kagylók és csigák
- dekorkavicsok
- egy faág
- damil 
- csigaház (itt beszerezhető ››› Csigaház)
- Air Plant: Tillandsia Seleriana

Air Plant terrárium készítése hozzávalók DIY

LÉPÉSEK:

1. Mossuk ki az üveget és töröljük szárazra, hogy ne legyen ujjlenyomatos.

2. Öntsük bele a dekorkavicsot. Én fehéret használtam, mert szerintem ennek van a legtermészetesebb hatása, de mindenféle színben kapható.

3. Rendezzük a kavicsokra a kagylókat és csigákat.

Air Plant tillandsia terrárium készítése hogyan

4. Az Air Plant legfelső levelei alatt vezessük körbe a damilt, majd rögzítsük. A damilt fűzzük át a csigaházon, majd tegyünk rá egy csomót.

5. A damilon fűzzük át a faágat és fektessük az üveg tetejére. A medúza hatású Air Plant így "lógni" fog az akváriumban, levelei nem sérülnek. 

6. Kész is vagyunk. Ezek után nincs más dolgunk, mint hetente 3x kiemelni, jól megspriccelni vízzel, majd visszatenni a terráriumba az Air Plantet. ITT olvass bővebben az Air Plantek gondozásáról, ápolásáról és öntözéséről.

Tillandsia Seleriana Air plant gondozása, ápolása, öntözése a lakásban

Mivel kézzel készül, ezért ajándéknak is tökéletes. TIPP: Bármilyen üvegedényt fel lehet használni. Akár mérőedényt is, hogy az ajándék még sokoldalúbban felhasználható legyen.

Kavicsok helyett mohát is tehetünk alulra és fellógatás helyett bele is ülthethetjük a növényt. Az Air Planteknek rendkívűl sok változata van (itt megnézheted ››› ), bármelyikkel szépen lehet dekorálni az üveget.

 Air Plant Tillandis Seleriana üvegben

Ha bármilyen kérdésed, ötleted, javaslatod, észrevételed van a terráriummal, az Air Planttel, vagy a berendezéssel kapcsolatban, írd meg kommentben!


Szólj hozzá!

A blogban moderációt alkalmazunk, hozzászólásod csak engedélyezés után lesz látható.

Kulcsszavak


Büszkék vagyunk arra, hogy Boxainkkal támogatjuk a magyar kézművesek, designerek és kisvállalkozók termékeit és rajtunk keresztül mások is megismerhetik őket.